Glitter Text Generator sandytza: Tort cu crema de ciocolata si vanilie , imbracat in merenghe

Faceți căutări pe acest blog

Tort cu crema de ciocolata si vanilie , imbracat in merenghe


Ingrediente

  • 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 8 albusuri (se vor bate toate impreuna dar 7 vom folosi la blat iar unu la crema ganache)
  • 1 pachet vanilie
  • 4 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri miere
  • 1 praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 100 ml ulei

Pentru crema ganache de ciocolata

  • 500 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata
  • 1 albus de ou (care e deja batut spuma de la blat)
  • 2 linguri zahar
  • 3 foi de gelatina

Pentru crema de vanilie

  • 1 plic de crema pentru prajituri de vanilie de la dr. oetker
  • 250 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar

Pentru glazura din mijloc

  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei

Pentru merenghe

  • 8 albusuri
  • 16 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare

Se prepara mai intai blatul. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat toate spuma cu zaharul.

Galbenusurile se amesteca cu restul ingredientelor pana devine o pasta omogena. Inainte de a pune praful de copt , acesta se stinge cu otet.

Se adauga albusurile peste galbenusuri , lasand il bol trei linguri de albus care se va folosi la crema de ciocolata, si se amesteca de jos in sus ca sa nu se lase albusurile.

Se pune totul intr-o tava de tort , nu coteaza dimensiunile , tapetata cu hartie de copt sau cu ulei si faina. Se baga la cuptor la 180 grade , 40-45 min. aproximativ. Se impunge cu o scobitoare iar daca aceasta iese curata , blatul este copt. Daca nu, il mai lasati un pic dar sa nu il tineti mult afara  ca se lasa.

Crema ganache

Se rupe ciocolata in bucatele si se adauga intr-un bol impreuna cu 200 ml de frisca lichida. Se baga la microunde  trei minute aproximativ, interval in care il scotem de 2-3 ori si amestecam pana ce ciocolata s-a topit de tot. Sa nu fiarba ca se taie ciocolata.Se adauga gelatina hidratata si se lasa la racit.

Restul de frisca de bate spuma cu zaharul .

Cand ciocolata s-a racit de tot se bate bine cu mixerul , dupa care se adauga frisca batuta si albusul de ou ramas de la blat. Se amesteca bine .

Crema de vanilie se bate cu laptele si zaharul.

Se prepara glazura de ciocolata din centrul prajiturii: se pun toate ingredientele pe foc si se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata. Atentie sa nu fiarba.

Montarea tortului. 

Se taie blatul racit in  doua pe orizontala. Peste prima jumatate a blatului se pune jumatate di crema ganache si se intinde unuform. Peste crema ganache se pune jumatate din crema de vanilie peste care se adauga glazura de ciocolata.

Se baga la congelator pana glazura se intareste. Aprox. 2-3 minute. Se scoate si peste glazura se adauga cealalta jumatate de crema de vanilie iar peste aceasta , cealalta jumatate de crema ganache. Se pune blatul ramas deasupra si se baga la frigider pana se prepara crema merenghe.

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Intre timp se pune pe foc o oala cu apa la fiert. Cand albusurile  s-au batut spuma se pune bolul peste oala cu apa ce fierbe, fara ca acesta sa ajunga in apa si se continua sa se bata inca cinci minute. Se imbraca tortul cu aceasta si se orneaza dupa preferinta. 

Un sfat: galbenusurile ce raman de la merenghe ca sa nu le aruncati le puteti folosi in urmatoarele retete :natillas de caramel sau natillas de ciocolata

0 comentarii: