Glitter Text Generator sandytza: Tort cu mousse de caramel si ciocolata

Faceți căutări pe acest blog

Tort cu mousse de caramel si ciocolata

Ingrediente
Blat
6 oua
250 gr zahar
150 ml apa
150 ml ulei
3 linguri cacao
350 gr faina
1 praf de copt
Tehnica prepararii blatului o gasiti aici
Mousse de ciocolata

Ingrediente
4 oua
1/2 cana zahar pudra
2 linguri lapte
1 lingura unt
2 foi gelatina
1 ciocolata

Preparare
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul la foc mic pana se ingroasa fara sa fiarba.


Ciocolata se topeste in microunda impreuna cu laptele. Cand s-a topit se adauga untul si se amesteca bine. Se adauga ciocolata topita peste galbenusuri, dupa care se adauga gelatina hidratata.


Se lasa un pic la racit si se toarna totul treptat peste albusurile batute spuma amestecand continu cu mixerul...


Mousse de caramel
Ingrediente
4 oua,
100g zahar pudra,
200g zahar tos,
30 ml apa,
1 lingura de unt
5 foi de gelatina(10gr)
Preparare
Gelatina se pune la hidratat . Galbenusurile cu zaharul pudra se pun pe foc si se amesteca pana ce se ingroasa . Zaharul tos se caramelizeaza cu o lingura apa. Se da la o parte de pe foc, si se adauga untul si apa amestecand continu. Se lasa deoparte caramelul . Se adauga gelatina in compozitia de galbenus care e deja putin racorita. Se toarna caramelul peste crema de galbenusuri ametecand continu

.

Se bat albusurile de ou spuma . Cand caramelul s-a racit putin, nu de tot , se adauga peste albusuri amestecand intruna cu mixerul.
Prepararea tortului
Este indicat sa se foloseasca o tava cu margini desmontabile.
Se taie blatul in 3 pe orizontala.Se pune intr-o tava tapetata cu folie transparenta partea de sus a blatului cu capul in jos.Se toarna mousseul de ciocolata si se baga la congelator pana se prepara mousseul de caramel.
Se scoate blatul din congelator. Se pune foaia din mijloc a blatului peste crema de ciocolata , dupa care se toarna mousseul de caramel si se baga iar la congelator 5-10 minute.
Se scoate si se pune ultima foaie dar tot asa intoarsa ca prima. Adica cu fundul in sus. Pentru ca ce este acum partea de sus va fi la sfarsit partea de jos.
Se lasa la frigider 1,5-2 ore, dupa care se ia marginea tavii jos si se intoarce tortul cu capul in jos pe un platou.Se ia jos fundul tavii si folia.

Glazura de ciocolata
125 ciocolata cu lapte,
1 lingura cu ulei,
40 ml frisca lichida
50 grame de unt
Se topesc toate pe foc fara a lasa sa fiarba.
Se pune marginea tavii pe tort ca sa nu curga glaura si se toarna glazura , se intinde uniform si se da la rece.
Separat se face pe o fasie de hartie de copt, forme cu ciocolata topita si se pune pe marginea tortului.
Se da la rece pana se intareste ciocoata dupa care se ia folia jos.
Crema alba
100 gr ciocolata alba, 100 ml frisca lichida, 1 plic praf de frisca.
Se topeste ciocolata in frisca lichida la microunde, se amesteca bine si se da la rece. Cand s-a racit se bate cu mixerul si se adauga praful de frisca.

Se umple golurile dintre ciocolata cu aceasta crema.

Se orneaza tortul dupa referinta.
Marginile tortului sunt inspirate din toturile Lissei.

3 comentarii:

Lissa spunea...

Ce frumos ti-a iesit marginea,si tortul e superb ,gustul il stiu si e delicios.
Te pup,Alexandra!

Sandy spunea...

Daca ai stii cat te-am cautat in ziua cand l-am facut Lissa sa imi zici tehnica ... Am cautat pe blogul tau si nu am gasit asa ca am facut cum am gandit eu dar cred ca asa ai facut si tu nu? Mersi oricum de idee.Sper ca nu te superi ca fur idei :D

Lissa spunea...

Vai ,cum sa ma supar ,chiar ma bucur ca te inspiri de la mine!Asa am facut si eu marginea ,ai explicat foarte bine.
Saptamana asta am intrat mai rar pe calculator ca suntem in pregatiri pt majorat!